Zgłoś naruszenie


Proszę uzupełnić wszystkie pola.

Pytania » Ślub » Piękna Panna młoda
  • Gość 2009-11-13 o godz. 21:52, odsłony: 20481 0

    A może zrobimy wątek - opinie o jubilerach?

    Taki jak wątek o salonach sukien ślubnych.
    Gdzie jest najlepsza obsługa?
    Porównanie cen, wzorów itp.?

    Odpowiedzi (57) Kategoria: Ślub :: Piękna Panna młoda Ostatnia odpowiedź: 2016-08-21, 22:34:15 Tagi: , , ,

Odpowiedz
Dodaj odpowiedź
Najnowsze / Najstarsze

Wybrana odpowiedź

Najwyżej ocenione odpowiedzi

Odpowiedzi

madzia 2009-11-13 o godz. 22:52 0

Ja chwalę Kruka.Obsługa bardzo miła(w każdym razie w ich wrocławskich salonach),ceny przystępne,wybór spory.My kupiliśmy tam obrączki,których nigdzie indziej jeszcze nie widziałam,
Jeśli chodzi o jakość to jak na razie nie narzekam.Mam pierścionek z Kruka od 3 lat i (odpukać) nic się z nim nie dzieje.W tym samym czasie dostałam też pierścionek z YES.Był naprawiany już dwa razy i teraz też leży zepsuty,ale już nie mam siły.YES nie polecam,choć trzeba przyznać,że niektóre rzeczy mają śliczne

Gość 2009-11-13 o godz. 23:00 0

Ja swoje perypetie opisałam już w innym dziale, więc się zacytuję:

Mam złe doświadczenia z Apartu w Galerii Mokotów. Ja poprosiłam o pokazanie obraczek, to pani bez słowa wręczyła mi katalog i oddaliła się. Ja też się oddaliłam juz na zawsze. ;) lol
W Aparcie w Wola Parku było milej, ale tym razem pan pokazywał jakby z łaski. Tam został kupiony mój pierścionek zaręczynowy i wtedy była super miła pani.
W Kruku wszędzie było miło, zwłaszcza w Wola Parku (fajny pan sprzedawca 8) ), na Jerozloimskich też ok. Najgorzej w Galerii Mokotów, tam trochę Cię olewają. Staliśmy we dwójkę z jakieś 10 minut i czekaliśmy aż ktoś podejdzie. W końcu pokazano nam obrączki, obejrzeliśmy, przymierzylismy i powiedzieliśmy, że się zastanowimy i wrócimy jeszcze. Jak wrócilismy obsługiwał już inny pan, więc znów zapowiadało się, że będziemy czekać do niego na audiencję, ale wtem zza zaplecza wynurzył się ten pierwszy facet i rzucił półgłosem w kierunku tego nowego - zarobek przyszedł :shock: lol
No i kupiliśmy, mimo, iż myślalam, że padnę ze śmiechu.
lol
Fajne obrączki są w Aren'art w Galerii Mokotów (na parterze). Solidne, ale droższe, niektóre dużo droższe.

Byłam też na Nowym Świecie w sklepie jubilerskim niedaleko skrzyżowania z Chmielną. Wzory tradycyjne, ceny ok. Nawet miła pani.

Właściwie mogę polecić wszystkie sklepy w Wola Parku - mili sprzedawcy, przeróżne wzory.

Persy 2009-11-13 o godz. 23:43 0

Hm...

Ja mam nieco inne odczucia co do Apart w Galerii Mokotów - ostatnio kupowalismy tam moj pierscionek zaręczynowy, i pan był anielsko cierpliwy i mily, choc mierzylam z 20 minut i wydziwialam... jakies 2 tyg. poźniej mierzyłam tez kolczyki, i Pani też była OK - nie jakos super miła, ale w porządku.

Co do Kruka - koleś był lekko nadęty, i nie udało mu się ukryć rozczarowania, że nic nie kupiliśmy (oglądalismy pierścionki), chociaż formalnie zachowywał się kulturalnie. Wiec odczucia mam mieszane.

W Yes w Wola Park nawet nikt na nas nie zwrócil uwagi hehe i good, bo mi tam się nic specjalnie nie podoba, za to te ceny...fiu fiu

Gość 2009-11-14 o godz. 00:10 0

Hmm...Kruk..... W tym przy Pl. Konstytucji pani nie chciała mnie obsłużyc (nigdy nie wyglądam "bogato" ale wtedy akurat miałam pieniądze). Dodam, że byłam tam z mamą. Obie ubrane ... gorzej niż zawsze ale nie tragicznie. Pani widocznie oceniła nas na biedaczki, co to popatrzeć przyszły... Nie chciała wyjąć pierścionka do mierzenia, nie chciała doradzić w kwestii rozmiaru... Coż - jej strata. Więcej tam nie pójdę.

Venna 2009-11-14 o godz. 00:16 0

Dorito napisał(a):Nie chciała wyjąć pierścionka do mierzenia, nie chciała doradzić w kwestii rozmiaru... Coż - jej strata. Więcej tam nie pójdę.
:o Że co??? Zawołałabym kieronika - a potem napisałabym bo samego prezesa reklamację Nawet gdyby mieli ją wylać

Gość 2009-11-14 o godz. 00:22 0

Venna napisał(a):Zawołałabym kieronika - a potem napisałabym bo samego prezesa reklamację
miałam dobry dzień :). Innego dnia też by się ugodowo nie skończyło.
A mam w tej kwestii doświadczenie, bo ubieram się sportowo (rodzice twierdzą, że jak "trzynaste dziecko stróża"), nie maluję się i młodo (=dziecinnie) wyglądam i często sprzedawcy mnie olewają. Zdarzało mi się ... hmm... interweniować

LouLou 2009-11-14 o godz. 00:33 0

A ja u Kruka w Galerii mokotow trafiłam na bardzo milego i cierpliwego pana, ktory mi dlugo tłumaczył rozne niejasne dla mnie kwestie...to było jeszcze za czasow kiedy chcielismy obraczki tytanowe i nie mogłam przebolec ze Kruk wycofał jeden bardzo fajny ich model. Pan bardzo grzecznie i długo wyjasniał mi dlaczego; pokazywał inne, tłumaczył i na koniec jeszcze dał mi katalog - podobno taki, ktorego nie powinien dawać (ale to moze taki chwyt marketingowy był lol ).

Persy 2009-11-14 o godz. 00:34 0

No, Dorito, i bardzo słusznie...

Wiesz, kiedyś dziewczyna mojego szefa (strasznie zamożni ludzie)opowiadała, jak to poszli do Hugo Bossa obejrzec coś, wracajać prosto z trasy i byli ubrani w jakieś sportowe kurtki adidasy etc... obsługa zignorowała ich po calości...

Kurde, jakby koleś czy lala pracująca/y w sklepie za ladą byli nie wiem jaką elitą... dla mnie to nawet nei brak profesjonalizmu, ale zwykły brak kultury i chamstwo - bo kto ocenia ludzi po wygladzie - chyba tylko jakies prostaki...

Gość 2009-11-14 o godz. 01:55 0

Dorito napisał(a):Hmm...Kruk..... W tym przy Pl. Konstytucji pani nie chciała mnie obsłużyc (nigdy nie wyglądam "bogato" ale wtedy akurat miałam pieniądze. Coż - jej strata. Więcej tam nie pójdę.
Na Plac Konstytucji nie ma co chodzić. To był ich pierwszy salon i pracują tam tzw. - "kobiety społemowskie". Wiecznie nabzdyczone i ciężko obrażone, ze muszą Ci coś pokazać.

Gość 2009-11-14 o godz. 10:35 0

ja jestem pod wrazeniem salonu jubilerskiego A&A w Łodzi na ul Piotrkowskiej, mimo ze jestem z Warszawy to właśnie tam wybralam sobie swoj pierscionek zareczynowy i tam tez bede sie wybierala po obraczki
jezeli chodzi o ceny wyrobow projektowanych przez studentow akademi sztuk pieknych w lodzi to sa spore, ale robia rewelacyjne, unikalne pierscionki i inna bizuterie
szczerze mowiac niejedna osoba sie za nim oglada lol
goraco polecam

Gość 2009-11-21 o godz. 17:20 0

Skrzacik
widze ze cos ten temat nie podpadl
a szkoda :(

Gość 2009-11-21 o godz. 18:17 0

Co do Kruka mam mieszane uczucia- kupiłam tam dwie pary kolczyków, a jestem alergikiem i mogę nosić tylko złote. Wiadmo, zawsze są jakies domieszki, ale w Kruku chyba bardzo dużo, bo zawsze mam po założeniu ich kolczyków problemy z uszami

Dla osob, które szukaja oryginalnych, choć nie najtańszych niestety obrączek polecam salon Aren'art w Galerii Mokotów. My tam kupiliśmy nasze, nie były tanie, ale za to jedyne w swoim rodzaju, jak dla nas najpiekniesze... w innych salonach takich nie widziałam :D

Gość 2009-11-21 o godz. 18:31 0

A ja za to polecam mały salonik (chyba Diament ??) na rondzie ONZ (dokładnie róg Al. Jana Pawła i Prostej (nie wiem jak się nazywa przedłużenie Świętokrzyskiej?).
Pan bardzo miły i we wszystkim idzie na rękę - jedyną wada jest to, że raczej tam mają klasyczne wzory obrączek , żadne tam tytany itd ale my akurat chcielismy proste. Naprawdę polecam!
No i oczywiście ceny - połowa tego co w Apartach i Arenach ;)

panna_van_gogh 2009-11-21 o godz. 21:09 0

Tak, tak, tak !!!! Polecam z całego serca zakład Pana Pudełko w Krakowie na ulicy Długiej !!!!!!!!!!!

Pan Janusz jest szalenie miłym i cierpliwym facetem - meczył sie z nami 45 minut zanim sie zdecydowałam !!! A wybor jest przeogromny - nie dośc ze wszystkie obraczki sa antyrozwodowe!!! to jeszcze mozna zamowic matowe, blyszczace, laczaone, jednolite, białe, zołte, czerwone i jakie sobie człowiek wymarzy (także obraczki według własnego projektu nawet najbardziej wymyslnego !!!

POLECAM !!!!!!!!! 8)

Lisa2003 2009-11-22 o godz. 11:09 0

My kupowaliśmy w Młodej Parze na Świętokrzyskiej - mają parę modeli, które widziałam tylko u nich, oryginalne.
Obsługa bardzo miła, wada spora cena (ale mają też bardziej "przystępne" wzory).

Gość 2009-11-25 o godz. 19:35 0

Dla mnie bardzo ważna jest miła obsługa, to podstawa, człowiek który jest cierpliwy i potrafi doradzić.

Gość 2009-11-26 o godz. 02:37 0

My polecamy APART w Auchanie w Katowicach, na os.1000-lecia - baaaaardzo mila obsluga, natomiast NIE POLECAMY Aparta w Geancie na os. Paderewskiego!!! Wstretny facet tam pracuje. Wlasciwie nie wiem dlaczego on tam jeszcze pracuje.

Gość 2011-10-14 o godz. 17:06 0

Dorito napisał(a):Hmm...Kruk..... W tym przy Pl. Konstytucji pani nie chciała mnie obsłużyc ... u mnie podobnie... pani mnie oceniła i olała... musiałam dwa razu dość głośno "przepraszam" poweidzieć zeby mnie wreszcie "zauwazyła" i raczyła podejść!

ubrana byłam normalnie, nie tragicznie.

Dorito napisał(a): Pani widocznie oceniła nas na biedaczki, co to popatrzeć przyszły... Nie chciała wyjąć pierścionka do mierzenia, nie chciała doradzić w kwestii rozmiaru... Coż - jej strata. Więcej tam nie pójdę.

ja tez sobie popatrzyłam przez szybkę mierzyc już nawet nie chciałam bo pani nawet nie zaoferowała wyjęcia palety z obrączkami... wiec sie oddaliłam, a wraz ze mną ich szansa na klientów.

bo już nawet popatrzeć tam nie poszliśmy, a obrączki kupiliśmy w ostatnią niedziele w Arenie w jerozolimskich i bede tamte panie wychwalać ponad wszysko :)

labi 2011-10-15 o godz. 18:34 0

Aren Art w Galerii mokotów Pani anielsko cierpliwa i pomocna ma fajne pomysły a jesli o ceny no cóż niektóre rzeczy troszke drogie ale za to czesto są fajn promocje nawet nowych kolekcji
mój pierścionek zaręczynowy tez firmy aren art boski!!!!!!!!!!!!!!

Gość 2011-10-19 o godz. 22:43 0

ja również polecam Aren Art w Galerii Mokotów...
Obsługa bardzo miła przynajmniej 7 miesięcy temu :D

oliwka28 2011-11-04 o godz. 17:10 0

jezeli chodzi o jubilerów na Śląsku to b.polecam maly zaklad zlotniczy w Gliwicach (boczna ulica od Zwycięstawa kolo "balcerka"-nie wiem dokladnie jaka nazwa ulicy)..robilismy tam nasze obrączki (wcześniej pierścionek zaręczynowy)....tanio,profesjonalnie.Nasz wzór przedstawiony na zdjęciu byl wykonany niemal identycznie, a cena....nieporównywalnie nizsza niz w renomowanych salonac, które wcześniej odwiedzilismy.

KKNŻ 2011-11-22 o godz. 02:58 0

A ja polecam małego nieznanego pewnie rzemieślnika, który ma sklep na ul. Dworkowej. Zarówno sprzedawca (Czarek Długosz) jak i mistrz (Jarek Sar) to bardzo mili i cierpliwi ludzie, zapewne dlatego, że to nie (z całym szacunkiem dla was i tych firm) "supermarket" jubilerski za jakiego uważam KRUKA tylko prawdziwy zakład rzemieślniczy z dawnych lat. Od samego początku wiedziałem, że pierścionek zaręczynowy ma mieć duszę i że tylko rzemieślnik wchodzi w rachubę :)

Tak BTW widzę, że Panie często wybierały same pierścionki - zauważyłem, że to ostatnio wręcz zwyczaj. Ja jestem jakiś staroświecki chyba bo inaczej zaręczyn sobie nie wyobrażałem niż kupienie "w ciemno" pierścionka i oświadczenie się bardzo z nienacka

No i wracając do wątku... ludzie cierpliwi namęczyli się ze mną prawie pół roku :D ale to dlatego, że wzór pierścionka sam zaprojektowałem i długo uzgadniałem i doprecyzowałem projekt (i nie był prosty... oj nie był... kamień osadzony w pełnej oprawie podtrzymywany z jednej strony przez jednorożca, a z drugiej przez lwa - taka symbolika... dodam, że miniaturyzacja daleko posunięta bo moja Narzeczona ma drobniutkie dłonie - palec: 11 :))

Osobiście polecam coś wymyśleć i zamówić pierścionek do wykonania - zaprawdę powiadam nie jest to droższe jeśli robi się to u rzemieślnika a nie kupuje czegoś markowego. Jako osoba z wykształceniem średnim plastycznym (wyższe już inne było :D) chętnie doradzę lub pomogę :)

narzeczony bursztynka 2011-11-24 o godz. 17:49 0

KKNŻ napisał(a):A ja polecam małego nieznanego pewnie rzemieślnika, który ma sklep na ul. Dworkowej. Zarówno sprzedawca (Czarek Długosz) jak i mistrz (Jarek Sar) to bardzo mili i cierpliwi ludzie(...)
No i wracając do wątku... ludzie cierpliwi namęczyli się ze mną prawie pół roku :D ale to dlatego, że wzór pierścionka sam zaprojektowałem i długo uzgadniałem i doprecyzowałem projekt(...)

cos czuje, równiez bedę musiał odwiedzić ten punkt:) zgadzam sie z Toba w całej rozciagłości co do Kruka , Aparta itp. wogóle nie maja ochoty wspólpracować jak chce sie cos na zamówienie zrobić. cytat z opdpowiedzi jednej z pracownic Aparta na pytanie o zrobienie na zamowienie :" mamy taki wybór że napewno cos pan znajdzie.....". tylko to "cos" wcale mnie nie uszczęsliwia.
Dzięki za namiary pójde i potem zdam relacje 8)

UTAH 2011-11-24 o godz. 18:32 0

ja również polecam Aren'Art w Galerii Mokotów
świetny wybór, świetna obsługa... ogólnie duży plus

blumenka 2011-11-24 o godz. 18:55 0

a ja polecam bardzo bardzo pana Pawła Szczepańskiego
ma pracownie złotniczą na ul.Przechodniej 2 w Warszawie
http://www.obraczkislubne.pl
człowiek niesamowicie sympatyczny i jest w stanie zrobic każdą obrączke jaka sobie wymarzycie
ja zamawiałam u niego i jestem bardzo zadowolona, polecam

Gość 2011-11-24 o godz. 19:25 0

Dziewczyny, a ja mam pytanie tego typu. Gdzie w Wa-wie najlepiej grawerują? Mamy obrączki. Jedyne w swoim rodzaju i wolę zapłacić więcej, ale poprosić tego jubilera, który najlepiej się nimi zajmie. Czy znacie bardzo dobrego jubilera?

Mariion 2011-11-25 o godz. 04:57 0

obrączki kupiliśmy w ostatnią niedziele w Arenie w jerozolimskich i bede tamte panie wychwalać ponad wszysko
no to my chyba nie na te panie trafiliśmy ;) podeszliśmy do lady, obrączki i owszem pooglądaliśmy, ale czar prysł, jak za jakieś 10 minut pani oschle spytała czy już się zdecydowaliśmy, które chcemy ;) :o jak dla mnie to nieco za szybko...

za to bardzo polecam obsługę i salon Excelsiora na rogu Jerozolimskich i Marszałkowskiej :) są po prostu świetni!! - fachowi, serdeczni i elastyczni :D nie mają niestety obrączek grawerowanych, tzw. "włoskich", dlatego nasze kupimy w Aparcie.

a propos grawerowania to ja się przyłączam do pytania - niestety w Aparcie grawerują drukowanymi i raczej nie idą ludziom na rękę - jak spytałam, co jeśli tekst się nie zmieści, to usłyszałam, że muszę poszukać krótszego :D (spoko, ja wiem że się może nie zmieścić, ale istnieje chyba zmniejszanie czcionki tekstu ), więc myśleliśmy o Kruku - pani w salonie wychwalała, że zmniejszają tekst, starają się, itd., ale nic więcej w tym temacie nie wiem...

serdecznie pozdrawiam
Marzena

UTAH 2011-11-25 o godz. 12:01 0

odebrałam wczoraj obrączki od grawera
jak już pisałam w Aren'Art kupiliśmy i oddaliśmy do grawerowania
czcionek mają 18 do wyboru czeka się 15-30 min, ślicznie zrobione...
ja odebrałam obrączki po dwóch dniach bo akurat mieli sporo klientów.
ile kosztuje tego nei wiem bo my mieliśmy zrobione to gratis.

bursztynek 2011-11-26 o godz. 13:44 0

cos czuje, równiez bedę musiał odwiedzić ten punkt:) zgadzam sie z Toba w całej rozciagłości co do Kruka , Aparta itp. wogóle nie maja ochoty wspólpracować jak chce sie cos na zamówienie zrobić. cytat z opdpowiedzi jednej z pracownic Aparta na pytanie o zrobienie na zamowienie :" mamy taki wybór że napewno cos pan znajdzie.....". tylko to "cos" wcale mnie nie uszczęsliwia.
Dzięki za namiary pójde i potem zdam relacje


a teraz powtórzymy razem:
1- skromny
2- tani
3- prosto z serca

czy wym agam dużo?

naitre 2011-11-26 o godz. 14:51 0

mi się jeszcze na szczęście żadna nie miła sytuacja nie zdażyła :D . Może dlatego że nie jestem wybredna ;) i staram się jak najszybciej coś znaleźć, jestem typem klienta który wchodzi, płaci i wychodzi Chociaż najmilsza obsługa z jaką sie spotkałam w Poznaniu to Kruk w "Starym Browarze"

Wiecie gdzie można w Poznaniu zrobić obrączki z własnego złota? mamy go bardzo dużo i można by je wykorzystać.

KKNŻ 2011-11-29 o godz. 18:26 0

Mariion napisał(a):a propos grawerowania to ja się przyłączam do pytania - niestety w Aparcie grawerują drukowanymi i raczej nie idą ludziom na rękę - jak spytałam, co jeśli tekst się nie zmieści, to usłyszałam, że muszę poszukać krótszego :D
Ja mam duże litery italic :) powtórzę jeszcze raz - idźcie do rzemieślnika :) on robi sam to co z wami ustali, a nie to co ma w katalogu

Miziak 2011-12-02 o godz. 00:05 0

Ciekawe, jak różne mamy doświadczenia jeśl chodzi o Aparty itp. My np. wybraliśmy obrączki w mniejszej pracowni, o której już ktos z Was wspomniał w Warszawie przy Przechodniej 2 w Centrum Wawy. Jestem super zadowolona. Nie lubię sieciówek. Cenię indywidualne podejście do klienta, a takie zapewniają tylko mniejsi jubilerzy bo im zależy na każdym kliencie. Tam z grawerką też nie ma problemu. I atmosfera zupełnie inna. To chyba polega na tym, że w Kruku czy Aparcie spotykasz sprzedawcę, a u takiego samodzielnego jubilera najczęściej rozmawiasz z szefem. Jam myślicie??

Muszka 7 2011-12-02 o godz. 15:38 0

Hej, Miziak i Blumenka mają rację. W tzw. sieciówkach nie ma co liczyć na cierpliwość sprzedawcy. Niby są mili, ale jak tylko masz tzw. dalsze pytania albo wątpliwości, to od razu powstaje jakiś problem. Też byłam u jubilera na Przechodniej 2 w Wawie i też go wychwalałam na innym linku, tylko że nasz Anioł Stróż uznał mnie za podłego reklamodawcę ;-(( To nie fair, że dziewczyny mogą się rozpisywać na temat Salonu Madonna i Pani Edyty, a ja nie mogę powiedzieć, że Jubiler z Warszawy - Pan Paweł jest ok. Może chodziło o to, że jestem nowa na czacie, ale mimo to paskudnie się poczułam.
Pozdrawiam Was, no i Anioła Stróża oczywiście ;)

mous :) 2011-12-13 o godz. 19:49 0

Ja proponuje odwiedzenie sklepu SasArte w City Center ul. Złota 44/46 (dawny Bogusz Center przy hotelu Holiday Inn). Na miejscu nie przymierzymy obraczek ale tak jak zaopatrzony jest ten sklep z bużuterią odnośnie wszelkiego rodzaju katalogów i wzorów obrączek które oczywiście można zamówić, żaden inny sklep nie dorównuje. Obsługa przemiła. Spokojnie mozna usiąść, porozmawiać, obejżeć wszystkie propozycje i zasięgnąć również rady od ekspedientek które odpowiedźą na wszystkie pytania. Również nie zamawiając obrączek może wpaść cioś w oko co przyda się przy zamawianiu bądź wyborze. Wzory obrączek są bardzo orginalne.

kasia! 2011-12-27 o godz. 10:55 0

My zamowilismy obraczki w Goldcommerc pan byl bardzo sympatyczny....podchodza do klienta barzdo indywidualnie zrazila mnie ta maskowa w jubilerach w centrach handlowych... i dlatego zdecydowalam sie na nich.
Obraczki bedziemy miec dopiero w marcu wiec napisze czy wszystko ok i czy w dalszym ciagu jestem tak zadowolona ;)

Street Spirit 2012-02-26 o godz. 14:57 0

A czy któraś z was może coś powiedzieć o jakości obrączek z Red Rubin w Arkadii??

xandra 2012-02-26 o godz. 15:35 0

Zouza kupowała w RR tam ale o jakosci to chyba jeszcze nie za bardzo moze powiedzieć ;) ale z kupna byli zadowoleni :) .

kasia! 2012-03-01 o godz. 13:03 0

Goldcommerce....ogolnie polecam ale nerwow troche stracilam przez pania ktora tam pracuje...ale koniec koncow obraczki sa takie jak chcielismy sliczne lol

ladybird7 2012-03-02 o godz. 18:26 0

Ja polecam Kruka.

Spotkala nas mila obsluga, i pomimo malego poslizgu czasowego z ich strony, wszystko jest idealnie. Spoznienie bylo spowodowane tym ze musieli jeszcze zalatwic certyfikat do brylancikow w mojej obraczce. To kosztowalo ich jeden kamyczek dla mnie gratis :D

Chr1su 2013-11-12 o godz. 18:06 0

A ja polecę Siudka . Miejsce salonu to Kraków . Dlaczego właśnie Oni ? Przede wszystkim dobra opinia. Znajomi nam polecali , a teraz my możemy polecić firmę innym. Co do samych wyrobów , mają naprawdę solidne i piękne http://www.siudek.com.pl , ale także i np. pierścionki zaręczynowe . Facet , który nas obsługiwał był bardzo miły , znał się na prawdę na fachu i doradził nam odpowiedni materiał na obrączki .

Ogólnie jesteśmy szalenie zadowoleni .
Pozdrawiam.

tengela 2013-11-12 o godz. 18:06 0

Ja jestem zachwycona galerią Dubiel. Robiliśmy tam obrączki i powiem szczerze że fachowość pani Urszuli Rutowicz, pomoc w wyborze obrączek, terminowość... no po prostu super. A na dodatek jest przemiłą i ciepłą osobą.

Pszczółka_Maja 2013-11-12 o godz. 18:06 0

No jeśli chodzi o moje doświadczenia z obrączkami to są na razie skromne, bo jeszcze nie zamówiliśmy "naszej pary" ale najprawdopodobniej będzie to w Centrum Złota na Kruczej, bo ceny były w miarę przystępne, Pani obsługująca miła i cierpliwa, można wprowadzać zmiany do prezentowanych przez nich wzorów a zamówienia wykonują bardzo szybko (niektóre nawet w ciągu 24h dla zdesperowanych :P)

Co do innych salonów to byłam w Aparcie, ale jakoś mnie nie powaliło:
- przy oddawaniu mojego pierścionka zaręczynowego do zmniejszenia Pani była średnio miła/pomocna
- jak oglądaliśmy obrączki to dosyć drogie mi się wydawały, poza tym Pan stwierdził, że najlepiej zamawiać tuż przed ślubem (byliśmy pół roku wcześniej), bo palce cały czas się zmieniają a jak minie miesiąc od odebrania obrączek to może być problem żeby potem przyjąć do dopasowania (a tak w ogóle to mam je nosić całe życie i nie zamierzam co miesiąc dopasowywać)
- Schubert - obsługa ok, ale ceny nas powaliły, ten model, który nam się podobał kosztował 1700 zł za parę z 50% zniżką a w innych salonach model tego typu to max 1400 zł za parę bez żadnych zniżek, być może cena jest odzwierciedleniem jakości, ale chyba nie aż takiej
-do Excelsiora na Jerozolimskich chcę się jeszcze wybrać, ale na razie mają remont

SylwiaL 2014-10-15 o godz. 10:35 0

Mój ostatni nabytek, czyli złote
kolczyki z brylantami znalazłam na portalu www.markobizuteria.pl. Naprawdę
biżuteria z górnej półki. Wszystko tu jest zrobione bardzo
precyzyjnie, widać, że mają jakiś dobrych złotników z pewną
ręką do takich małych cudów ;-)

Olli 2015-03-01 o godz. 22:49 0

Ode mnie plus dla apartu - obrączki noszą się świetnie:)

Bella55 2015-10-16 o godz. 17:11 0

Bella55
Ją polecam Łódzką firmę jubilerską A&A, przyciąga zróżnicowaną biżuterią,bogatym wzornictwem, bezpłatnym i bezterminowym serwisem oraz fachowym doradztwem.Warto do nich zajrzeć☺

maciejka90 2015-11-03 o godz. 15:26 0

Ja jestem zadowolona z apartu -bardzo dobra jakość biżuterii.I jak kupowaliśmy na prezent dla dziewczynek w rodzinie kolczyki i zawieszki to też zwróciłam uwagę że dziecięca kolekcja jest perfekcyjnie wykonana.

Jacek Kutkowski 2015-11-16 o godz. 14:15 0

Mi sie wydaje, ze Kruk nie ma rownej sobie konkurencji, bo czego mozna wiecej chciec od bizuterii niz oferuje Kruk? Warszawiakom polecam sprawdzic salon w Factory na annopolu - latwy dojazd, zero problemow z parkowaniem. Bylem tam tydzien temu w okolicach 18 (w factory, nie w kruku) i bylem zaskoczony iloscia miejsc do parkowania.

Bartosz777 2015-11-17 o godz. 12:38 0

Jeśli jest ktoś ze Szczecina to polecam Gold W.A.J.R ;) Ostatnio kupowałem tam pierścionek zaręczynowy dla mojej narzeczonej. Myślę, że jest z niego bardzo zadowolona, przynajmniej tak mogę wywnioskować po tym jak go ciągle ogląda ;)

Olli 2015-11-20 o godz. 16:30 0

Ja coraz bardziej przestawiam się na zakupy internetowe i jednak największe zaufanie mam do Apartu:) już tyle razy tam kupowałam stacjonarnie że wiem, że mogę spokojnie zamówić biżuterię przez net.

Bella55 2015-11-27 o godz. 12:42 0

Moim zdaniem w takich salonach jak Apart czy Kruk,jest typowa masówka i jakość wyrobów szczerze mówiąc też taka sobie.Jeśli będziecie w Łodzi,to zachęcam do odwiedzenia Domu jubilerskiego A&A na Piotrkowskiej,można znaleść coś odmiennego niż w Aparcie czy Kruku.W ofercie jest dużo oryginalnych wzorów biżuterii,także do personelu nie można się przyczepić,jest kompetentny i pomocny.Polecam z czystym sumieniem

Kosmata 2015-12-08 o godz. 17:59 0

Jeżeli ktoś lubi srebrną biżuterię tak jak ja najlepiej kupować na topsilver.pl przekonałam sie już kilka razy a moja mama potwierdziła, ze mają dobrą, oryginalną srebrną biżuterię próby 925. Można spokojnie zamawiać przez internet, są uczciwi, ja zamawiam coś dla siebie srednio co 1-2 miesiace, bo ceny też nie są jakieś specjalnie wysokie

maciejka90 2015-12-19 o godz. 14:22 0

Ja noszę srebro i złoto, zależne od okazji, stroju itd.:) ostatnio zachwyciła mnie w aparcie kolekcja Misty - bajeczne bransolety, kolczyki. Zakochać się można:)

miki789 2016-03-02 o godz. 09:24 0

Hm.. trudno coś powiedzieć, jeśli
nie znam czyjegoś gustu. Na pewno bardzo ładne rzeczy robi Savicki,
zresztą, to firma istniejąca od lat, chyba ze 40 już, więc klasa
sama w sobie. Kupiłem tam pierścionek mojej przyszłej żonie :-).
Z serii Heart of the Ocean, bo moja najdroższa kocha szafiry, ale są
też diamenciki.

Paula-32 2016-03-09 o godz. 12:14 0

Wątek trochę stary...ale może komuś się przyda ;-)
A więc do rzeczy. Jako, że nie bardzo jestem przekonana do ogromnych salonów jubilerskich mieszczących się głównie w centrach handlowych, dlatego wybieram małe salony, sklepy "z duszą". Po prostu mam pewność, że w nich nie będę czekała kilkunastu minut na "audiencję" u ekspedientki.
Jeśli brak mi czasu to staram się kupować w internecie -ostatnio coraz częściej (chyba trzeba zwolnić tempo życia).
Na ostatnią gwiazdkę kupiłam kilka srebrnych drobiazgów na jubilerteresa.pl. Głównie przeurocze wisiorki aniołki z cyrkoniami. Bardzo ładnie wykonane, widać solidność wykończenia i ceny dość przystępne.
Podsumowując: jeśli mam czas to odwiedzam małe sklepiki z miłą obsługą i dobrymi cenami, jeśli mi tego czasu brak to szukam sklepów internetowych również z dobrą i szybką obsługą i świetnymi cenami.

ellabf 2016-04-09 o godz. 12:41 0

Ja serdecznie polecam Pana Krzysztofa Bocheńskiego, jubilera z ul. Kalwaryjskiej 1 w Krakowie. Ma przystępne ceny, oferuje wysoką jakość oraz, również bardzo ważne, jest bardzo miłą osobą.

Więcej informacji o Panie Krzysztofie oraz o moich perypetiach obrączkowych możecie przeczytać na moim blogu: weselemi.blogspot.com w poniższym poście

http://weselemi.blogspot.com/2016/04/obraczka-to-nie-jest-zwyky-pierscionek.html

maciejka90 2016-04-29 o godz. 21:24 0

Tu jest sporo ciekawych wzorów obrączek http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,2

AsiaMM 2016-08-21 o godz. 22:34 0

Mi ostatnio wyskoczyl na fb sklep online z biżuterią KINGY.PL Maja piękne pierścionki zaręczynowe. Nie słyszałam nigdy o tej firmie a spodobał mi sie blog ( http://blog.kingy.pl/ ) kupiłam u nich złoty pierścionek i jest przepiekny! przesyłka przyszła na nastepny dzien + eleganckie opakowanie. Juz chyba nie sieciówki... pare razy sie wkurzałam ze względu na długi czas zamówienia. Polecam mniejsze firmy bo zawsze mozna sie dogadac

Odpowiedz
Podobne tematy
Kategorie pytań