Quantcast

Olej pracaxi - wspaniały dla włosów oraz skóry

Olej pracaxi - wspaniały dla włosów oraz skóry

Olej pracaxi - wspaniały dla włosów oraz skóry

pinteres

Ten genialny olej pochodzi z nasion drzewa szparagowego, które rośnie w tropikach Amazonii. Ze względu na swoje fenomenalne działanie na skórę oraz włosy, zyskuje na popularności, a ponieważ jego pozyskiwanie nie jest łatwe, to należy on do substancji luksusowych. Dowiedz się jakie ma właściwości oraz jak go stosować.

Reklama

Właściwości oleju pracaxi

Aż 50-procentowa zawartość kwasu oleinowego stymuluje wzrost włosów, a także hamuje ich wypadanie, kwas lignocerynowy silnie nawilża, natomiast kwas behenowy odżywia włosy, chroni oraz nadaje piękny połysk. Olej pracaxi w sposób intensywny wzmacnia cebulki włosów, regeneruje, zapobiega rozdwajaniu, puszeniu się, chroni przed promieniowaniem słonecznym, a także ułatwia rozczesywanie. Co istotne - olej ten nie skleja włosów, ale należy uważać, bo może brudzić odzież.

Jako kosmetyk do skóry, ma moc usuwania przebarwień, rozstępów oraz blizn. Doskonale sprawdza się przy pielęgnacji cery trądzikowej - ma działanie przeciwzapalne oraz antybakteryjne, leczy wszelkie infekcje skórne, zabija także wirusy i grzyby. Idealnie nadaje się do skóry dojrzałej - posiada niesamowite właściwości regenerujące, chroni przed utratą wody, wygładza skórę.

Jak stosować olej pracaxi

Konsystencja oleju jest płynna, można go aplikować zarówno na suche, jak i mokre włosy, ważne by go równomiernie nakładać, a po upływie pół godziny, należy go zmyć. Zabieg będzie intensywniej działał, jeżeli przez cały czas aplikacji włosy będą owinięte folią aluminiową oraz ręcznikiem. Niewielką ilość oleju nakłada się także na końcówki umytych i jeszcze wilgotnych włosów. Warto również dodawać go do balsamów, szamponów, masek oraz łączyć z innymi olejami. Jeżeli chodzi o aplikację oleju na skórę, to stosujemy go jak każdy inny olejek  - początkowo rozgrzewamy przez chwilę w dłoniach, po czym delikatnie wcieramy okrężnymi ruchami. Również można dodać kilka kropel do ulubionego kosmetyku pielęgnacyjnego. Olej pracaxi ma lekką konsystencję, dlatego bardzo dobrze się wchłania.

 

 

pełen wdzięku curly bob
Reklama
Reklama