Quantcast
  • karotomka odsłony: 4675

    Prosze o opinie - romantyczny model w kwiatki

    Kochane, pomozcie prosze!!! po wielu poszukiwanaich "tej jedynej" sukienki slubnej znalazlam model ktory mi sie bardzo spodobal, rzecz w tym ze nie jest to gotowa sukienka ktora od razu mozna podziwiac w efekcie koncowym, stad moj opis do zdjec i wielka prosba o Wasze komentarze:
    wklejam zdjec kilka sukienki ktora mi sie bardzo podoba (preferuje styl prosty,zwiewny dziewczecy delikatny),jest to sukienka z motywem kwiatka (na zdjeciu szaro bialy kolor,mnie interesuje tylko wersa biala!!! tzn. zlamana biel tzw. ivory, dolaczam zdjecie z wycinkiem jasnego materialu), sukienka na glownym zdjeciu jest odkryta od biustu,ja wole dekold w ksztalcie lodki (jest to mozliwe do przerobienia), stad dodatkowe zdjecie sukienki innego modelu ale wlasne z takim interesujacym mnie dekoldem)
    sukienka ma lekki podpinany tren, do tego widzialabym delikatny juz gladki! welon w tym samym kolorze,taka "mgielka"..
    co sadzicie o kompletnej wizji koncowej tej sukienki?podoba sie Wam?
    bede wdzieczna za wszelkie komentarze...pozdrawiam

    http://imageshack.us

    http://imageshack.us

    http://imageshack.us

    http://imageshack.us

    Pomniejszylam giganty ;) Ewak

    Odpowiedzi (23)
    Ostatnia odpowiedź: 2010-11-19, 02:18:44
    Kategoria: Ślub
Odpowiedz na pytanie
Zamknij Dodaj odpowiedź
iwona_r 2010-11-19 o godz. 02:18
0

akinom napisał(a):karotomka napisał(a):
http://imageshack.us
w tej sukni wyglądasz powalająco!!!
Nie bedę oryginalna - bosko
Moze jednak przekonamy Cie do zmiany ;)

Odpowiedz
wirtualna24 2010-11-15 o godz. 01:31
0

Jeśli mam być szczera to powiem, że w sukni w kwiaty faktycznie wyglądasz ślicznie. Ten fason jest zdecydowanie dla ciebie, ale nie podoba mi się materiał i właśnie te kwiaty, może dlatego , że jestem tradycjonalistką...:)

Odpowiedz
Gość 2010-11-13 o godz. 03:12
0

Niezmiennie, bardzo mi się podoba materiał, a i suknia jest ładnie uszyta. Co do ramiączek - owszem, zgadzam się z przedmówczyniami, że bez ramiączek wyglądałabyś lepiej, szkoda też, że dekolt nie jest w V (jak w pierwszym poście) albo w bardziej klasyczną łódkę. Ale nic na siłę, tak też będzie super z dobrymi dodatkami... Otóż mam zastrzeżenie do wybranego przez ciebie naszyjnika: dekolt sprawia wrażenie dużego i optycznie bardzo wydłużone są ramiączka, dlatego ja bym starała się w jakiś sprytny (łatwo powiedzieć 8) ) sposób wypełnić dekolt. Ogólnie jestem raczej fanką prostoty i delikatności, ale te kryształki są, moim zdaniem, za blade i za krótkie dla Ciebie.
Co do (jakiegokolwiek) welonu, jak to często bywa, jestem na "nie".
I jeszcze żakiecik-on ma być z tego kwaitowego materiału czy taki jak na przymiarce z poprzedniej strony?

Odpowiedz
Inga Bera 2010-11-13 o godz. 00:31
0

Ja również miałam wrażenie nagości, ale to mija, przestaje się zwracać uwagę.
Drugą rzeczą której się obawiałam było opadanie sukni - to również nie nastąpiło choć wciąż ukradkiem podciągałam ją do góry - bardziej z nerwów niż rzeczywistej potrzeby.

Pomyśl jeszcze nad tymi ramiączkami :P

Odpowiedz
Gość 2010-11-13 o godz. 00:25
0

Niestety te ramiączka odebrały sukni urok pięknie wyglądałaś w tym modelu bez ramiączek :love:

Na gołą górę będzie Ci spływał welon więc nie będzie taka całkiem goła ;)

Odpowiedz
Reklama
karotomka 2010-11-13 o godz. 00:12
0

dziewczyny,piszcie smialo,nawet negatywna opinia daje do myslenia...
moj wybor kiecki i wersji jasnej z ramiaczkami byl swiadomy,tak czuje sie zdecydowanie lepiej niz w odkrytej/golej gorze
dziekuje jeszcze raz za konstruktywna krytyke:) i pozdrawiam

Odpowiedz
Gość 2010-11-13 o godz. 00:08
0

Kurcze, pewnie nie powinnam tego pisac, ale jakoś bardziej podobałaś mi się w pierwotnej wersji, czyli bez ramiączek i z ciemniejszymi kwiatami na sukni...
teraz też wyglądasz dobrze, ale suknia jest wg mniej wyrazista.

co do reszty: mgiełki, kwiatów i fryzury - na pewno będzie bardzo ładnie :)

Odpowiedz
Inga Bera 2010-11-13 o godz. 00:05
0

Suknia nabrała kształtów, jednak ramiączka odebrały jej niestety dużo z tej zwiewności na której Ci zależało...

Welon mgiełka będzie zdecydowanie najlepszy, a eustomy sama miałam w bukiecie i choć są tak delikatne na pierwszy rzut oka, to przetrzymały i róże i goździki które im towarzyszyły :).

Odpowiedz
karotomka 2010-11-12 o godz. 23:27
0

oki,ciag dalszy: kolejna przymiarka i juz zblizony efekt koncowy,zdjec jest kilka do wgladu, od razu zaznaczam ze w rzeczywisctosci widac wyraznie motyw delikatnego kwiatka na tej zewnetrznej warstwie organtyny i sam material wcale sie nie blyszczy tak jak na zdjeciu...dobrany dodatek delikatnej bizuterii plus dlugi gladki welon (pojedyncza warstwa bez lamowki,powtarzam : taka "mgielka")kwiat eustoma jasna z zielonymi listkami,wlosy rozpuszczone zaczesane gladko z boku dwa pasma do tylu,tak naturalnie,dziewczeco (?),nie wspomnialam,ze ze wzg.pogodowych szyje do tego zakiecik z tego samego materialu (ktory wykorzystam mam nadzieje na inne okazje)na razie wersja robocza tylko z jednym rekawem:)i tylko na wejscie do kosciola...
odbior sukienki i dociecie koncowe na poczatku pazdziernika
zmartwila mnie jednak 'wielkosc i sztywnosc' - na kole)tej sukienki,bo na pierwszy taniec chcemy odtanczyc ambitnie Dirty Dancing z mozolnie cwiczonym ukladem choreograficznym i ciezko,naprawde ciezko bedzie w tej kiecce robic wszystkie skoczne "skrety i obkrety"Smiley (sukienka ma tez lekki tren podpinany z tylu -widac podpiecie na zdjeciu)

http://imageshack.us

http://imageshack.us
http://g.imageshack.us/g.php?h=513&i=sukniamoja020ui6.jpg

http://imageshack.us

http://imageshack.us

Odpowiedz
Gość 2010-10-12 o godz. 09:08
0

karotomka napisał(a):
http://imageshack.us
w tej sukni wyglądasz powalająco!!!

Odpowiedz
Reklama
Gość 2010-10-12 o godz. 09:06
0

w sukni w kwiaty, bez ramiączek wyglądałaś B O S K O. Zrezygnuj z ramiączek, tamta suknia do Ciebie pasuje!!!
Do tego welon gładki, delikatny (a raczej dwa - jeden doczepany do drugiego) jeden na wejście do koscioła 2 metry i doczepiany do niego krótki - sięga poniżej łopatek, który zostawiamy do oczepin.

Prosto i pięknie:)

Odpowiedz
karotomka 2010-09-19 o godz. 01:07
0

witam po dluuugiej przerwie....
kolejna porcja fotoreportazu:) z mojej przymiarki kieckowej, i tak: kolejna przymiarka jeszcze typowo "robocza", wklejam 3 fotki,na ktorych w sumie nie wiele widac,bo mam na sobie tylko roboczy fason i zarys modelu,mnostwo szpilek,ktorymi pani z salonu modelowala na mnie grubosc ramiaczek(beda cieniutkie aby nadac lekkosc sukience),ksztalt dekoldu(jednak lodka)i tylu(lekkie wciecie),poza tym gotowa jest juz "gora",tzn. draperia,na dole jeszcze warstwa pod spodem,na nia dojdzie caly material z motywem bialego kwiata(dla zainteresowanych proponuje wrocic do mojego pierwszego watku ze zdjeciami).zastanawialysmy sie tez powoli nad doborem dodatkow,ja niezmiernie obstaje nadal przy welonie(dla mnie to oczywiscty i niepowtarzalny akcent stroju slubnego-ten jeden raz w zyciu),bedzie w kolorze sukienki,czyli ivory-kosc sloniowa,gladki,nawet bez wykonczenia(tj.bez zadnej koronki),do pasa,podpinany za kokiem(chyba hiszpanskie upiecie - ale to inny temat,po oczepinach i zdjeciu welonu dopne kwiat we wlosy-motyw sukienki),i oczywiscie kwestia bolerka,to co prezentuje na zdjeciu absolutnie nie w moim guscie,bede szyla dopasowany zakiecik-marynarke(cos co wykorzystam na inne okazje),tez gladki i tez w kolorze sukienki,tylko tak na wejscie do kosciola ze wzg.na pogode(slub w pazdzierniku)

http://imageshack.us

http://imageshack.us

http://imageshack.us

pozdrawiam,czekajac na szczere opinie:).....

Obrobcilam i pomniejszylam zdjecia. Ewak

Odpowiedz
Gość 2010-07-09 o godz. 00:27
0

Piękna suknia... i krój dla ciebie stworzony

Odpowiedz
karotomka 2010-07-08 o godz. 23:54
0

widze do tej sukienki jakis delikatny welon (taka mgielka, w kolorze sukienki czyli zlamana biel,do pasa)) i wymarzylam sobie bukiecik z ...bialej gipsowki (moze na zielonych listkach), kwiatuszki drobne bardzo delikatne skromne i takie "zwyczajne" (w gipsowce widze rozniez dekoracje stolu i sali weselnej plus oczywiscie butonierka dla Mlodego,moze i swiadka, braci i ojcow z dwoch stron - wygladaloby ladnie i tak juz rodzinnie:)
Poniewaz wesele w pazdzierniku i moze byc juz zimno,to do kosciola na wesjcie jakies okrycie (prawdopodobnie bede szyc w salonie sukienki),nie chce nic z typowych bolerek z futrem czy sierscia:) ale cos zwyczajnego,najlepiej jakis dopasowany zakiet z dlugim rekawem(sukienka w kwiatki wiec zakiet juz gladki w tym samym kolorze),cos co wykorzystam juz poznej,po weselu.Zreszta wizji dokladnej jescze nie mam,wiec zobaczymy.
i co Wy na to? jak macie jakies pytanie o inne plany i "wizje" to piszcie,pozdrawiam

Odpowiedz
karotomka 2010-07-08 o godz. 07:47
0

i kolejna fotka, jeszcze w starej wersji kolorystycznej, za 3 tygodnie bedzie juz przymiarka w mojej bialej wersji kwiatowej..nie moge sie juz doczekac:)

http://imageshack.us

Odpowiedz
karotomka 2010-06-23 o godz. 07:43
0

dziekuje dziewczyny za opinie i sugestie...ciesze sie ze i Wam sie ta sukienka podoba, rzeczywiscie jest troche inna, powiedzialabym nawet ze z jednej strony skromna i dziewczeca bardzo, z drugiej wrecz "artystyczna";)
w maju jade na pierwsza przymiarke wiec dla zainteresowanych przesle kolejne fotki juz "mojej wykombinowanej opcji",pozdrawiam

Odpowiedz
Gość 2010-06-22 o godz. 19:24
0

Badzo mi sie podoba Twoja wizja. Piekna bedzie to suknia. Szczegolnie przypadla mi do gustu jej oryginalnosc, zwiewnosc i lekkosc. Czekam na efekt koncowy :D

Odpowiedz
Gość 2010-06-22 o godz. 11:41
0

Piękna, delikatna... mnie zauroczyła :lizak:

Odpowiedz
Gość 2010-06-22 o godz. 10:08
0

Bardzo mi się podoba krój, a i materiał ciekawy i nietypowy.

Odpowiedz
Gość 2010-06-22 o godz. 10:02
0

bee_m napisał(a):J krój jak na zdjęciu 4 strasznie ci poszerzy barki.
Zatem suknia dla filigranowej kobietki dobrana świetnie.... jakby miała być dla mnie zrezygnowałabym z tych ramiączek
Zgadzam się, jest to cenna uwaga :) , z tym, że nawet nie chodzi o filigranowość, ale o pewne sprzyjające temu fasonowi proporcje. Na niektórych prosty dekolt potrafi zrobić skrajnie wielkie ramiona baseballisty.

Odpowiedz
Gość 2010-06-22 o godz. 07:00
0

Jestem na tak, ale pod warunkiem, ze masz bardzo wąskie ramiona, bo krój jak na zdjęciu 4 strasznie ci poszerzy barki.
Zatem suknia dla filigranowej kobietki dobrana świetnie.... jakby miała być dla mnie zrezygnowałabym z tych ramiączek

Odpowiedz
Gość 2010-06-22 o godz. 05:49
0

Widziałam tę kwiecistą sukienkę na żywo - robi na mnie cudowne wrażenie :love: Oryginalnie ten organzowaty materiał ma białe kwiaty z szaro-zielonkawymi liśćmi? A ty byś chciała listki białe? To będzie ten sam materiał?

Jestem na TAK! :) Jeszcze bardziej bym była, gdyby była kolorowa (takie zboczenie lol ) ale całowita biel ma swoje plusy: na pewno nie będzie się gryźć z fasonem ramiączek.
Trzymam kciuki za umiejetnosci krawieckie i efekt końcowy :)

Odpowiedz
dinka 2010-06-22 o godz. 02:40
0

Uwielbiam ten krój sukni jak na 1 i 2 zdjęciu :love: , fajnie wygląda na takim materiale, tak lekko i dziewczęco.

Zastanawiam się czy przy tym materiale z ramiączkami takimi jak na zd. 4 nie straci własnie tej lekkości Ja bym się pewnie nie zdecydowała na zamianę, a wolałabym mieś ew. jakiś szal i chowane ramiączka takie aby założyć w czasie szaleństw na parkiecie.

Odpowiedz
Odpowiedz na pytanie