Quantcast
  • czarnaaj odsłony: 95854

    Yasmin, Yasminelle opinie, skutki uboczne, kto zażywa?

    Hej jestem bardzo ciekawa czy zażywacie te tabletki antykoncepcyjne? Ja zaczęłam i proszę was o opinie o nich i jak wasze samopoczucie ?"dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne Yasmin to pigułki jednofazowe, a wiec takie, które w każdej przyjmowanej tabletce zawierają taką samą dawkę syntetycznych hormonów płciowych. Podobnie jak w przypadku większości tabletek antykoncepcyjnych Yasmin należy przyjmować przez 21 dni, a przez kolejne 7 dni konieczna jest przerwa od przyjmowania leku."Yasmin a Yasminelle - czy to prawda że Yasminelle to odmiana Yasmin z mniejszą zawartością hormonów?

    Odpowiedzi (281)
    Ostatnia odpowiedź: 2013-11-11, 12:17:13
Odpowiedz na pytanie
Zamknij Dodaj odpowiedź
*elvira* 2013-11-11 o godz. 12:17
0

sabi30 rfaczej wszystkie tabletki są skuteczne...

ale jesli o te chodzi to ja je brałam chyba 10 miesiecy i ok,teraz biorę YAZ

Odpowiedz
sabi30 2013-11-11 o godz. 12:15
0

witam mam pytanie czy tabletki yasmin sa skuteczne ja zaczynam od maja je brac i prosze o opinie

Odpowiedz
Tosia_ 2013-11-11 o godz. 12:14
0

sweethoney wszytsko jest możłiwe,ja od yasminelle starsznie dretwiałam :o ,

byłam przerażona,lewa reka,noga pól twarzy,nawet język.
niestey to jest chemia i mozna różnie reagować:/

a przy takich bólach to najlepiej jakbbyś skonsultowała się z lekarzem.

Odpowiedz
mi_ 2013-11-11 o godz. 12:13
0

sweethoney napisał(a):
Miała któraś z Was jakieś skutki uboczne jak brałyście Yasmin ?

ja miałam nudności i bóle głowy
póżniej przeszłam na Yasminelle i teraz jest ok

Odpowiedz
sweethoney 2013-11-11 o godz. 12:12
0

Miała któraś z Was jakieś skutki uboczne jak brałyście Yasmin ?
Ja nie wiem czy to od tabletek ale biore 2 dzien , i w pierwszy miałam ból brzucha, a dzisiaj rano miałam ogromne nudności, straszny ból brzucha , a później wymiotowałam i miałam straszną biegunkę.
Nic nie zjdłam zeby się zatruć i tylko te tabletki zaczęłam brać. I sama nie wiem czy to możliwe ze przez nie.
Nie mogłam iść dzisiaj do pracy, aż się boję co to będzie jutro

Odpowiedz
Reklama
benitka608 2013-11-11 o godz. 12:10
0

sweethoney napisał(a):
Kurde ale ja już dałam moją receptę i wzięłam odpis na 5 opakowań

sweethoney łaaaaa za pozno, ale trudno juz

Odpowiedz
sweethoney 2013-11-11 o godz. 12:09
0

Kurde ale ja już dałam moją receptę i wzięłam odpis na 5 opakowań, więc raczej już nic nie zrobię

Odpowiedz
benitka608 2013-11-11 o godz. 12:08
0

jka zawsze kupowałam w aptece w Tesco tam były jakieś taniutkie pamietam

ale szczerze to nie wiem jak to jest czy jest siec aptek ktore maja wyącznosc na Tesco czy to przypadek po prostu ze tam sa najtansze sweethoney

Odpowiedz
mi_ 2013-11-11 o godz. 12:06
0

sweethoney napisał(a):Od dzisiaj zaczynam brać yasmine, ale nie spodziewałam się takiej ceny 45 zł
akurat trafiłaś na drogą aptekę
ja cały czas kupwałam yasminelle za 47zł , a wtym miesiącu byłam w aptece Stylowa (nie wiem, czy wszędzie jest ta sieć) i zapłaciłam 33.90zł :)

Odpowiedz
sweethoney 2013-11-11 o godz. 12:06
0

Od dzisiaj zaczynam brać yasmine, ale nie spodziewałam się takiej ceny 45 zł

Odpowiedz
Reklama
mi_ 2013-11-11 o godz. 12:04
0

sweethoney napisał(a):
przez póltora roku brałam Cilest

Cilest okropnie wspominam, dostałam takiej wysypki, że leczyłam ja kilka miesięcy

Odpowiedz
sweethoney 2013-11-11 o godz. 12:03
0

Ja za tydzien zaczynam brać Yasmin , wcześniej przez póltora roku brałam Cilest.
mam nadzieje, że po yasmin nie utyje tak jak po cilest

Odpowiedz
12345ania12345 2013-11-11 o godz. 12:01
0

a ja myślałam, że mowa o yasminelle chyba nie moge czytac forum w pracy bo to robie zbyt chaotycznie i bez zrozumienia :( W kazdym razie ja biore yasminelle :)

Odpowiedz
mi_ 2013-11-11 o godz. 12:00
0

a mi yasmin nie podszedł za bardzo...teraz mam yasminelle i jestem bardzo zadowolona

Odpowiedz
12345ania12345 2013-11-11 o godz. 11:59
0

super tableteczki :) zacezłam brac z powodu choroby.. POLICYSTYCZNYCH jAJNIKÓW tzw. PCO
Na poczatku bardzo nerwowa byłam, humory takie ze szok! co minute inny... Ale po 2tygodniach mineło.. Od prawie roku miesiaczke mam co miesiac ,a przy okazji mozna cieszyc sie z bezpiecznego sexu :)

Odpowiedz
paluszek* 2013-11-11 o godz. 11:57
0

ja w trzecim cyklu

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 11:55
0

ja też sobie chwalę yasmin. Po odstawieniu w 4 cyklu zaszłam w ciążę.

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:54
0

ja tez zaraz zaszlam 8)

Odpowiedz
paluszek* 2013-11-11 o godz. 11:53
0

Ja brałam przez rok, na poczatku sa pewne zachwiania organizmu, bo przecież tabletki to syntetyczny hormon. Po 3 miesiącach powinno się unormować, jesli nie wtedy lekarz zmieni tabsy. Ja wypowiadam się pozytywnie. Po odstawieniu bez problemu zaszłam w ciąże, czego nie mogę powiedzieć o Cileście, ktory namieszał strasznie.

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:52
0

hejka ja bralalm dwa lata i ogolnie na plus --na poczatku tez bylam nerwowa i milam plamienia ale sie unormowalo wszystko :D

Odpowiedz
edunia 2013-11-11 o godz. 11:50
0

Widze ze watek troszke umarł...Ja od tygodnia zajadam się Yasminem,pierwszy raz w zyciu zresztą używam antykoncepcji.Co zauważyłam ,miałam dłuzszą @,zwykle 3-4 dni teraz 6,5 Oprócz tego jestem rozdygotana,mam hustawki nastrojów,nerwy straszne..nie wiem czy to zasługa tych tabletek czy trybu zycia jaki ostatnio mam (troszkę nerwowy) Ale czuje ze w srodku wszystko mi sie trzęsie,kazdy musi mi z drogi schodzić bo zaraz sie wkurzam...możliwe że to od tych tabletek ?

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:50
0

to wtedy bierze sie kolejna tablete :D a rqczej nie am szns zeby zajsc ...


no nikt juz yasminow nie lyka zadnych opinii....

u mnie minus jest taki z e nie mogę schudnąć tyle ze nie grubne przynajmniej

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:49
0

Aga Yasmin

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:48
0

path ale yasmin czy yasminelle?

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:46
0

Niestety takiej informacji tam nie ma:(

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:45
0

path wszystko masz w ulotce swietnie napisane przy kazdej tablecie inaczej zerknij w ulotke jak nie masz t ci poszukam na necikiu

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:44
0

hejo:)

Ja z pytaniem, w piątek( czyli wczoraj powinnam wziac pierwsza tabletke z nowego opakowania) nawał pracy, dziecko- zapomniałam, wzięłam tabletkę dzisiaj.... jak jest z antykoncepcją w tej sytuacji?

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:42
0

dokladnie path dlatego obawy mam

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:41
0

Ja równiez tyłam po innych tabsach, w ciagu miesiaca 5 kg :(

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:40
0

chyba tak sweety jestem podatna na to buuuu

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:38
0

czarnaaj, ahaa..ale może to nie chodzi o sam tłuszcz, tylko po prostu zatrzymanie wody w organizmie?

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:37
0

sweety--lae ja np po dianach to mailam duza chec na jedzenie --i pozaty nawet jak sie ograniczalam utylma 5 kg wtedy a piersi mailam jak balony takie napuchniete :o

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:37
0

czarnaaj, mi kiedyś gin powiedzial, że jesli bedziesz więcej jesc to utyjesz, a od samych tabletek sie nie tyje, więc wszystko zalezy od Ciebie

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:35
0

mikus-pat ja juz rok to zazywam i teraz sie pojawiły i nasilaja sie --dzis zastanawiam sie czy dalej brac czy odstawiać za miesiąc--z drugiej strony boje sie ze jka na inne przejdę to utyje

Odpowiedz
Gość 2013-11-11 o godz. 11:34
0

hej.ja mialam po yasminie migrenowe bole glowy,ktore doprowadzaly mnie az do wymiotow :( ale tak sie dzialo przez pierwsze 3-4 miesiace a juz teraz po ponad roku bole juz sie nie pojawiaja wcale...

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:33
0

Aga, widzę, że reagujesz tak samo na yasminy jak moja koleżanka, migrenowe bóle, jej lekarz kazał odstawić te tabsy , teraz jest na plastrach, ja nadal rozważam przejscie z tabletek na zastrzyk.... ciekawe co lekarz na to powie, wybieram sie w przyszłym tygodniu.

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:33
0

hejo path--ja dalej na yasmin ale pomalu zastanawiam sie czy rzucic w diably--bo jednak migrenowe bole glowy u mnie pojawaija sie jak odstawie na okres--wrtedy glowa mnie boli dzien caly--i jak mam zazyc kolejne opakowanie to samo jeden dzien bolu koszmarnego--do przezycia

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:31
0

ja sobie plamię od soboty.... w zasadzie to pierwsze opakowanie yasminów po yasminelle, wiec chyba mam prawo plamic przy zmianie tabletek,
zobaczymy, dzisiaj ostatnia tabletka... co będzie przy nastepnym opakowaniu, ale nerwowo sie wykoncze przez te plamienia...

swoją drogą niech ktoś napisze jak to jest z tym zastrzykiem hormonalnym

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:29
0

a widzisz dagulina no to ja nie wiem skad to sie beirze przy antykach

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 11:29
0

ale takie klucie jajnikow tylko raz mialam i raz bylo to plamienie. jestem ciekawa czy prolaktyna jest za to odpowiedzialna tzn za plamienia.

a czytalam wczoraj ze prolaktyna podnosi sie jak sie bierze tabletki anty :|

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:28
0

dagulina wiesz co ja tez mama czasem wrazenie jakbym amila owulacje ...jejjka ...to zarz pisz jak tam po badanich ....bede czekac na wiesc

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 11:27
0

dziewczyny bylam dzisiaj u gina na kontrolnej cytologii i mu powiedzialam ze przy yasminach mam czasami bole jak na @ i raz odczulam jakbym miala owulacje. to powiedzial ze przepisze mi te yasminelle ale dodalam ze raz tez mialam plamienia. to kazal mi zrobic hormon prolaktyne (obojetnie w jakim dc i ze na 2 dni przed nie bylo przytulanek i calowania sie bo to wplywa na wynik aha i mam byc na czczo i do godziny 9 rano mam zrobic)
ale wogole wynik wyjdzie wiarygodny pomimo stosowania tabletek???

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:26
0

a widzisz path a ktore opakowanie beirzesz?mnie sie udalo bez plamien obejsc w tym miesiacu

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:25
0

ja teraz plamiłam tydzien :|

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:24
0

czarnaaj, u mnie nie chodziło o sama regulację cyklu, ja mam brak owu, pełno niepeknietych pęcherzyków i popieprzone hormony.

czarnaaj napisał(a):sweety no to świetne wieści jak zaczniecie daj znac bede trzyamc kciukasy--jak to bedzie przebiegało?
hmm.jeszcze dokładnie nie wiem, zobaczymy. Ale dzieki za wsparcie!!! :D

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:22
0

sweety no to świetne wieści jak zaczniecie daj znac bede trzyamc kciukasy--jak to bedzie przebiegało?

a czy same przyjmowanie tabletek anty nie pomogło w regulacji cyklu?

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:21
0

zobaczymy co postanowi moja gin, ale plan jest taki, ze po antykach rozpoczynamy stymulacje - o ile wyniki będą ok

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:20
0

WLASNIE SWEETY A POTEM ODSTAWIASZ CALKOWICIE I DALEJ PRACUJESZ NAD MALUSZKIEM TAK?

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:18
0

ja jeszcze tylko półtora opakowania

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:17
0

raju czemu takie rzeczyw ogole tak utrudniaja zycie ..nie powinno czegos takiego byc

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:16
0

to znowu cos z hormonami, jakies zachwiania

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:15
0

o mnie powiem ci te palmienia nekaly co jakis czas --czaem bez powodu a raz jak zapomnilam zazyc jednej tabletki i tydzien cholercie trwaly a potem jeszcze @ myslalam ze mnei trafi --gin mowil ze jak ciagle beda sie powtarzac to zebym zmienila tabsy--ale minely na razie :D

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:14
0

kurde, ja tez dostałam plamień, w sumie w pierwszy dzień po tej 7dniowej przerwie. Bo ja teraz wogóle nie mam @, nawet w przerwie (to chyba z powodu tego drugiego leku), a tu - dup - jakies plamienia

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:13
0

ja tez mama nadzije path--ten cykl bezplamowy , bez problemow spoko :D

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:11
0

czarnaaj napisał(a):ja w jednym cyklu nie mama a w ubieglym bylo tydzien niewidomo skad
mnie też to wkurza, na szczescie juz nie plamię, mam nadzieje, ze antykoncepcja nie jest wtedy mniej skuteczna..

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:10
0

oj karen wiesz jak to kurka z tymi palmieniami ja w jednym cyklu nie mama a w ubieglym bylo tydzien niewidomo skad--wkurza mnie to

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:08
0

hej , ja an yasminellach, ostatnio dostałam nieoczekiwanego plamienia :|

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 11:08
0

mi tez ochota na igraszki przeszła......a nawet jak cos próbujemy,to nie bardzo wychodzi :( no ale trudno, ja je biore z innych nieco powodów niz antykoncepcyjne, więc jeszcze sie troche pomeczymy 2 miesiące

Odpowiedz
blondflava 2013-11-11 o godz. 11:06
0

Mdlic mnie przestalo. Ale za to piersi mnie bola, i to strasznie dziwnie- pare postow temu ktoras sie na to tez zalila... Doslownie 'wory z piasku' a nie piersi :(. Gorzej niz przed @ ...

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:05
0

tak w ulotce jest cos o tym--ja mailam identyczne objawy przy mikrogenom

Odpowiedz
blondflava 2013-11-11 o godz. 11:04
0

Nie wiem czy to tych tabletkach czy nie, ale od wczoraj mnie mdli straszliwie, czuje sie tez tak 'wybita' dzisiaj - wczoraj wieczorem wzielam dopiero 3cia tabletke... Ide poczytac na stronke Yasminu o jakis efektach ubocznych. Niby ulotke czytalam, ale nie pamietam czy tak bylo cos o klopotach z zoladkiem?? (wlasciwie to jem wszystko a klopoty z zoladkiem mi sie z reguly nie zdarzaja, to chyba od tych pigul)

edytowane: no i poczytalam. Wzdecia i mdlosci to moga byc efekty uboczne kiedy organizm sie przystosowuje do pigul ugh.

Odpowiedz
Gość 2013-11-11 o godz. 11:03
0

hej,ja biorę yasmin już od ponad roku i jedyne skutki uboczne jakie u mnie występują to okropne migreny,przynajmniej raz na 2 miesiące, no i oczywiście spadek ochoty na sex :(

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 11:02
0

path--nogi cie bolay ?o rajku , mnie czzasem dopadaja plamienia ale niereguarlnir poza tym oki--ale mimo wszystko plamienia mnie wkurzaja

o tym krazkuie slyszalam jeszcze-ciekawa sprawa

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 11:01
0

ja po yasminelle czuję się dobrze, po yasminach bolały mnie nogi :|

Odpowiedz
blondflava 2013-11-11 o godz. 11:00
0

Wlasnie zaczelam Yasmin po raz pierwszy w zyciu, wzielam na razie 2 tabletki. Wczesniej bralam Ortho Tri-cyclen Lo ale mialam straszne bole (miesiaczkowe?) i humory ze hej... Dlatego musialam zmienic, mam nadzieje ze teraz bedzie ok, a ktos kiedys byl na Nuva Ring? Taki krazek ktory dostarcza hormonow ciagle - uzywalam prawie 2 lata i zero skutkow ubocznych, tylko nie bardzo mozna przesuwac miesiaczke i moj maz nie lubil bo czasem krazek 'wyskoczyl' i smieszne sytuacje byly w zwiazku z tym...

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:59
0

jednak iga moze po prostu nastepne inne tabletki akurat ci spasuja trzeba sprobowac

co do globulek slyszlalam ze sa bardzo niewygodne w zastosowaniu--chiiii i w trakcie stosunku cos tam chlupac lubi ---no ale moze warto --dla kazdego innan metoda jest dobra

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 10:57
0

iga zielen napisał(a):a próbował ktoś jakieś globulki plemnikobójcze ?
po tym ciagle coś wypływa

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:55
0

zastrzyk brałm kiedyś,efekt -tycie
plastrów nie chce mi sie próbować bo też hormony ,a i drogie i naczytałam się że sie odklejają...
a próbował ktoś jakieś globulki plemnikobójcze ? albo cos w tym stylu?

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:54
0

czarnaaj napisał(a):palstry i zastrzyk hormonalny
po plastrach i zastrzykach występują krwawienia

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:53
0

kurcze iga musisz podjac decyzje ssa jeszcze palstry i zastrzyk hormonalny ale to wszystko hormony i sama nie wyprobowalam

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:51
0

czarnaaj nie wiem co robić . metodą prób nie chce mi się. na razie przestane żreć te tabletki. gin przypisał mi yasminell ,ale na razie jednak zrobię przerwę.macie jakieś pomysły jak się zabezpieczać w inny sposób poza tabl. i gumami? ktoś coś poleci? może któraś z was się jakoś inaczej zabezpiecza? już pojęcia nie mam co robić....

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:51
0

czarnaaj napisał(a):ja pytallaam gina o yasminelle polecal je dziewczynom drobnym i szcuplym
ja biore yasminelle teraz, swietnie sie czuje, nawet nogi mnie nie bolą, czarnaaj, a dlaczego lekarz poleca tym szczupłym?

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:49
0

IGA CHE CHE JA MAM 170 CM I TEZ JAKAS CALINECZKA NIE JESTEM --DLATEGO O TYM NAPISALALM

I CO ZAMIERZASZ???????????????????????

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:48
0

czarnaaj ja raczej do drobnych nie należe- mam 180 cm wzrostu i 65 kg

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:48
0

jesli pojawiaja sie skutki uboczne to trzeba zmienic na inne

co organizm inaczej reaguje na dane tablety--ja przytylam 6 kg po diane --a po yasminach jestem na zero bo nie tyje po nich jedyny minus czasem plamienie i cena dosc wysoka --jednak jestem zadowolona z nich i an razie nie zmieniam


iga --ja pytallaam gina o yasminelle polecal je dziewczynom drobnym i szcuplym --wiec moze sprubuj --albo zupelnie z nnnej beczki jakies tabsy na wyprobowanie --moze nowynette?

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:46
0

Path a jak mam wam/tobie wytłumaczyć że jak rano wstaję to czuję się -nazwijmy to- szczupła ?bo właśnie tak się czuję w porównaniu z tym że jak przychodzi wieczór to nie mogę się w spodniach zmieścić. chyba mi nie powiesz że zatrzymana woda w org waży 5kg. ta waga poszła w uda i tyłek + zatrzymywanie wody= efekt wizualny i samopoczucie dołujące.

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:46
0

iga zielen napisał(a):-przytyłam po 2 mcach 5kg!!! tragedia
iga zielen napisał(a):chuda że kości biodrowe mi wystają
dziwne to co napisałaś, efekt w postaci 5 kg jest jednak widoczny, a kilka linijek niżej piszesz, że jesteś chuda..

iga zielen napisał(a):dochodzę do wniosku że diane była lepsza tylko że też tyłam ale nic poza tym.
Info ze stronki:

Przede wszystkim - progestagenem. Zawarty w pigułce drospirenon (DRSP) jest nowym progestagenem, wykazującym również działanie antymineralokortykoidowe i antyandrogenne. Mówiąc po polsku: antymineralokortykoidowe działanie - rzadziej występuje działanie niepożądane polegające na zatrzymaniu wody w organizmie (puchnięcie, bolesne obrzmienie piersi i nadwrażliwość na dotyk). Natomiast działanie antyandrogenne - słabsze od zawartego w preparacie Diane-35 octanu cyproteronu i dienogestu (Jeanine) lecz silniejsze od octanu chlormadinonu. Dzięki tym właściwościom korzystnie wpływa na fizjologię skóry, lecząc objawy lekkiej do średniej hiperandrogenizacji (przeciwdziała trądzikowi, łojotokowi i przetłuszczaniu skóry oraz włosów). W randomizowanych badaniach klinicznych preparat wykazywał podobną skuteczność leczenia tych objawów do Diane-35.

Odpowiedz
pysiorek 2013-11-11 o godz. 10:44
0

o matko. a ja się ostatnio zastanawiałam nad tymi tabletkami
wiem, że co organizm, to organizm, ale trochę się wystraszylam..

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:44
0

dziewczyny! po 3 opakowaniach yasminu mam same skutki uboczne. wyliczę wam począwszy od czubka głowy:
- wypadają mi włosy garściami
-na twarzy krosty
-jedyny plusem są śliczne, jędrne cycuszki
-przytyłam po 2 mcach 5kg!!! tragedia
-wieczorem jestem tak spuchnięta że w spodnie się nie mieszczę ,a kostek też nie posiadam bo spuchnięte ,przy czym rano jestem
chuda że kości biodrowe mi wystają
-nogi jak wiaderka spuchnięte
--mam prace biurową więc praktycznie śpię na biurku
- ostatnio miałam takie mdłości ze po test ciążowy poleciałam do apteki -oczywiście w ciąży nie jestem
-byłam u gina dzisiaj ,byłó bardzo zdziwiony bo przeciez to naj, naj tabletki nie zatrzymujące wody
przypisał mi yasminell ale obawiam się że będzie to samo. ale najpierw zrobię sobie przerwę ze 2-33mce żeby wrócić do normalnej wagi i wyglądu
CZY KTóRAś Z WAS TAK MIAłA?
dochodzę do wniosku że diane była lepsza tylko że też tyłam ale nic poza tym. jaką antykoncepcję stosować żeby nie żrec tabletek ani gum nie używać? tragedia nie wiem, co robić?
pozdrawiam iga
-

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:42
0

sweety, mnie nigdy nie bolały piersi przy tabletkach, bolały mnie dopiero jak zaciązyłam.

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 10:42
0

Czy was też tak bola piersi? Bo mnie bardzo i to cały cykl. Najbardziej rano jak siadam na łóżku..uczucie jakby piasek sie przesypywał w workach :o

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:41
0

czarnaaj, jestes na yasminach?

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:39
0

hejka ja tez mailam plamienia ale sie wreszcie uspokoily wiec moze to przejsciowe :D

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:37
0

dagulina, ja tez miałam plamienie( raz przy yasminach) ale nie była to @

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 10:37
0

no ja tez mam plamienia takie brazowe ale brzuch mnie pobolewa caly czas. :| a dzisiaj na wesele idziemy a we wtorek wyjezdzamy na urlop porazka i wlasnie z ta mysla nie robilam przerwy i biore dalej te tabletki

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 10:35
0

dagulina, ja takie plamienia miałam gdy brałam micro i też nie zrobiłam przerwy, lekarz powiedział, że te tabletki maja po prostu zbyt małą dawke hormonów i nie powstrzymuja całkowicie krwawień, więc może z yasmin jest podobnie. Z tym, że u mnie były to jedynie plamienia, a nie typowa @.

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 10:34
0

hej babeczki yasminkowe

ja wlasnie w tym cyklu nie robilam przerwy i dzisiaj wystapilo plamienie i do tego brzuch mnie pobolewa @ :| mam nadzieje ze to nie @ i mam pytanie czy dalej przyjmowac tabletki??

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:33
0

iga dobry pomysl bo te upaly mnie wykanczaja przez @ to juz wogole grrrrr--a z weekendami tez fakt--che che


acha cchchilam zauwazyc ze jak mam zazyc kolejne opakowanie to starsznie mnie boli glowa jakies 3 dni i musze lykac proszki bo to bardzo uciazliwe --tez tak amcie ????????????????????????????????????/

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:31
0

dziewczyny nie bójcie się jak wezmiecie pod rząd kilka opakowań. wiecie jak u mnie było? pierwsze opakowanie diane ( wtedy jak jeszcze ja brałam) wzięłam w piątek i zawsze w piątek kończyłam opakowanie i na niedzielę zawsze @ dostawałam -do czego zmieżam: do tego że szkoda mi było weekendu zwłaszcza latem na @ wolałam przez sobote i niedzielę pokochać się z mężem . i po wyczytaniu wszystkiego co można na temat brania tabletek pod rząd -zdecydowałam się na nie przerywanie. brałam opakowanie po opakowaniu przez pół roku i nic się nie działo. teraz yasmin wypada mi inaczej tzn @ w tygodniu i to tylko 3 dni, tak ze miłosnego weekendu nie tracę. nie myślcie sobie tylko ze my to tylko w weekendy sie bzykamy!!!! ale w weekend to tak faaaaaaaaaajnie :bo wyluzowani od pracy, długo sobie filmy ogladamy w sobotnie wieczory.....etc ogólne wszystko co podsyca zbliżenie.
możecie spokojnie wziąśc kilka opakowań pod rząd.pozdrawiam chłodno (w upalny dzień)

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 10:30
0

mi lekarz jedynie powiedzial ze jak bede brala opakowanie za opakowaniem to moze wystapic plamienie ale nie musi.

u mnie koniec @ juz nic nie plamie. i dzisiaj biore tableteczke (tylko zeby nie zapomiec hi hi)

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:28
0

iga--ja tez po dianach spuchalam na 6 kilo koszmar i czulam sie bardzo zle cagle mie niedobrze bylo choc bralalm je 4 miesiace --ja jakos piersi tez wiekszych po yasmin nie mam--ale po dianach to balony byly

dagulina--wlasnie tak mysle czy nastepnym razem nie wziasc 2 opakowan pod rzed a ma to jakies skutki uboczne ?mnie dopiero dzis konczy sie @ ech prawie 6 dni


a wicie cos o tych nowych yasminelle??????????????????????/ :D slyszlalam ze to pokrewne yasimn i jeszcze lepsze

Odpowiedz
iga zielen 2013-11-11 o godz. 10:27
0

ja kończe pierwsze opakowanie. jak na razie jestem zawiedziona bo miałam nadzieję że cycuszki będę miała troche jędrniejsze,pełniejsze...buuuu, na razie nic sie nie dzieje.... poza tym tabletki są ok!pozdrawiam


a wcześniej diane brałam przez 2 lata -K O S Z M A R!!! nogi jak wiaderka!puchłam w oczach.!!!

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 10:27
0

Moja Oliwka prawie 12 kilo wazy ale tez jest wysoka.

hmm moja @ teraz na tabletkach trwa juz 4 dzien z tym ze jest bardzo skapa i dzisiaj jestem juz tylko na wkladce mam nadzieje ze nie bedzie sie ciagnela nie wiadomo ile jeszcze. moim zdaniem tez wielka porazka miec @ latem i do tego w takie skwary dlatego teraz w tym cyklu bede brala opakowanie za opakowaniem bo wyjezdzamy i wlasnie na wyjezdzie bym miala @. Jedynie lekarz uprzedzil mnie ze moze wystapic plamienie ale nie musi.

Sweety witaj w klubie yasminkow i powodzenia.

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:25
0

sweety--zycze ci powdzenia --z yasminkami

dagulina a wyroslo chlopczydelko wielkie --15 kg wazy ale jest wysoki
ja wlasnie ma 2 ale nowe opakowanie czeka juz na mnie


dobija mnie @ w wakacje jak jest taki skwar ile u was trwa @?
kurka u mnie nawet przy tabletach okolo 5 nawet 6 dni

Odpowiedz
sweety 2013-11-11 o godz. 10:24
0

hej, ja tez od 3 dni biore yasmin na wyciszenie jajników. Na razie ok :D

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 10:23
0

hej hej

ale Witus wyrosl!!! szok

no ja jestem teraz w trakcie @ i w piatek zaczynam 2 opakowanie yasminkow
a @ dostalam 3 dni po ostatniej tabletce.

Odpowiedz
czarnaaj 2013-11-11 o godz. 10:21
0

czesc z powrotem na yasminkowych pogaduchahch ja biore dalej i teraz ustaly palmineie czuje sie rewelacja==juz dawno --ale slyszlalam ze jest nowsza wersja yasmin o mniejszej dawce hormonkow yasminelle wiecie cos o tym warto by bylo zeknac.......

Odpowiedz
dagulina 2013-11-11 o godz. 10:20
0

czuje sie ok. nie wiem czy przez tabletki ale mam taka ochote na meza jak nigdy

Odpowiedz
^Joasia^ 2013-11-11 o godz. 10:19
0

Dagulina na mnie też super zadziałaly...bezobjaowo...a już chyba biore je koło roku

Odpowiedz
Path_24 2013-11-11 o godz. 10:18
0

dagulina, ja sie dobrze czułam nawet po Yasminkach wiec moze i u Ciebie bedzie oki- życze Ci tego:)

Odpowiedz
Odpowiedz na pytanie